Hulp gevraagd voor het Vondelpark

Komend jaar wordt er helaas door de gemeente intensief bezuinigd op het Vondelpark. Er zal veel minder geld zijn om het park in de prachtige staat te houden waarin het nu is. Daarnaast is er te weinig geld om het park opgeruimd te houden. Hiervoor willen we uw hulp vragen! 

We zijn op zoek naar particulieren, bedrijven en scholen die een vrijdagmiddag willen helpen in het park om ervoor te zorgen dat er minder zwerfvuil achter wordt gelaten (Jaarlijks 350.000 kilo). Ervaring leert dat een preventieve actie richting bezoekers, met het verzoek afval op de juiste plekken achter te laten erg goed werkt! Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de kosten voor de opruimploegen die volgende ochtend vroeg het park komen schoonmaken.

Als bedankje zouden we iedereen na afloop graag een drankje aanbieden bij het Blauwe Theehuis, De Vondeltuin of Vondel CS. Helaas is daar gegeven de situatie geen budget voor. Wel kunnen we ieder bedrijf dat wil meehelpen op het einde van de middag een exclusieve rondleiding aanbieden op de Koeweide in het park. Dit bijzondere deel van het park is normaal gesproken niet open voor publiek maar wordt speciaal voor deze actie opengesteld. De rondleiding wordt gedaan door de stadsbioloog.

Vondelparkfans gezocht, doen jullie mee? (Kopje vetgedrukt)
We zijn op zoek naar Vondelparkfans die gedurende de lente- en zomerperiode 1 vrijdagmiddag willen helpen bij deze preventieve actie. De eerste vrijdag vindt plaats op 15 mei as. De actie loopt tot en met vrijdag 18 september.

Het programma ziet er als volgt uit:
14.30 uur verzamelen
15.00-17.00 uitdelen zakken aan bezoekers, informeren over afvalpunten etc
17.00-17.45 rondleiding door de stadsbioloog
17.45 einde middag

We hopen dat jullie mee wil doen aan deze actie zodat het Vondelpark ook dit jaar een plek is waar iedereen weer relaxte, vrolijke en/of bijzondere momenten kan beleven! Mocht je interesse hebben neem dan contact op met Janine Geysen 06-54 60 57 33. Of mail naar info@vriendenvanhetvondelpark.org