Burgers helpen Vondelpark in nood

 

Tientallen bedrijven, instellingen en individuen hebben zich aangemeld bij de vereniging Vrienden van het Vondelpark om te helpen tegen de vervuiling van het park. Dit volgt na een oproep van de Vrienden om steun voor een zomerse voorlichtingscampagne tegen zwerfafval in het Vondelpark. Inschrijven kan nog steeds.

 

De VVVP wil deze hele zomer elke vrijdagmiddag actievoeren in het park met een groep vrijwilligers. Met name bedrijven, scholen en verenigingen kunnen op een gezellige en ludieke wijze een krachtige bijdrage leveren aan het kwetsbare Vondelpark. Na afloop krijgen alle deelnemers als dank van de stadsbioloog een gratis rondleiding aangeboden door het afgesloten natuurgebied in het park dat Koeweide heet.

 

Deelnemers van de actie zullen in groepjes door het park wandelen om bezoekers een lege vuilniszak te geven. Dat gebaar kan hopelijk het begin zijn van een kort gesprek over het afvalprobleem en de mogelijke oplossingen. De VVVP heeft al enige jaren ervaring met deze directe methode en de ervaring leert ons dat die effectief is en bovendien gezellig. De reacties zijn bijna altijd positief.

 

De campagne loopt van vrijdagmiddag 15 mei tot en met vrijdagmiddag 18 september 2015. Namens de VVVP co├Ârdineert Janine Geysen de aanmeldingen, de roosters en de communicatie. Doe mee en bel 06-54605733 of mail naar info@vriendenvanhetvondelpark.nl.