Introductie van enkele nieuwe bestuursleden

Tijdens de Algemene Ledenvergadering werden kandidaat bestuursleden voorgesteld. De vergadering was het eens met de voordracht. In de komende maanden worden zij ingewerkt. Wij zijn nog steeds op zoek naar personen die dit toekomstige bestuur kan versterken. Hieronder een CV van de kandidaten.

Saskia van Es


Dit jaar werd ik 50 jaar en beƫindigde een vrijwilligersfunctie die ik de afgelopen zes jaar vervulde. De afgelopen drie jaar als voorzitter. Op zoek gaand naar ander zinvol vrijwilligerswerk werd ik geattendeerd op de vacatures voor het bestuur van de Vrienden van het Vondelpark. Dat maakte me direct enthousiast. Sinds 18 jaar woon ik tussen het Vondelpark en het Rembrandtpark in. Beide parken heb ik zien veranderen. De explosieve groei van bezoekers van het Vondelpark, de puinhopen na het barbecueƫn, waarbij het laatste zich nu verplaatst naar het Rembrandtpark, terwijl dit park, gelukkig, wel wat levendiger is geworden en beter onderhouden wordt.

Ik groeide grotendeels op in Twente waar ik in een natuurminnende omgeving opgroeide. Daar leerde ik het verschil tussen een hagedis en salamander, een kikker en een pad, een koolmees en een pimpelmees. Het behouden van groen in een steeds uitdijende stad heeft dan ook zeker mijn aandacht.

In het dagelijks leven werk ik in de gezondheidszorg, heb ik drie kinderen, die bijna dagelijks door het Vondelpark fietsen en er vele speeluren doorbrachten.

Lidwien Verbeek


Ik woon 35 jaar aan het Vondelpark. En dat verveelt nooit: de wisseling van de seizoenen, de mensen die er sporten, de eeuwige stroom fietsers. Ik sport er, ik vierde er de kinderfeestjes toen mijn kinderen klein waren en fiets of loop er vrijwel dagelijks doorheen.

Toen ik twee jaar geleden met pensioen ging vond ik het tijd iets terug te doen voor al dat moois. Het was helaas niet de beste tijd om tot het bestuur toe te treden, ik nam teleurgesteld afscheid en zegde zelfs mijn lidmaatschap op. Maar ik ben weer lid en zelfs kandidaat bestuurslid!
De basis van de Vereniging is weer op orde, met dank aan het uitstekende werk van het interim-bestuur!

De ontwikkelingen rondom de kansenkaart van het Stadsdeel bieden een uitgelezen kans om samen met andere stakeholders de toekomst van het park mede vorm te geven. Wat mij betreft is dat een park dat goed onderhouden, schoon en gezellig is. Waar een evenwicht is tussen de wensen van de verschillende gebruikers. Een park voor alle Amsterdammers. Dat kan alleen als niet alles mag in het Vondelpark en de verpretparkisering wordt tegen gegaan. Tot slot: ik ben 67 jaar, heb een echtgenoot en twee kinderen en heb een lange loopbaan als (interim)directeur in veel verschillende zorginstellingen achter de rug.

Wouter Voskuijl


Mijn naam is Wouter Voskuijl, 42 jaar, getrouwd, vader van 3 kinderen. Ik ben in het werkende dagelijkse leven ondernemer in de bouw en installatie.

Ik ben geboren en getogen aan het Vondelpark. Van jongs af aan kom ik dus al in het Vondelpark. Ik heb heel veel uren en dagen in het Vondelpark besteed: we speelden er, we struinden de bosjes af, voetbalden we er, vierden we Koninginnedag, zwommen we in het pierenbadje, tennisten we er, lieten we de hond uit, jogde ik er, fietsen we door heen op alle uren van de dag en van de nacht, …

Sinds een paar jaar woon ik weer aan het Vondelpark. Ieder dag kan ik van het mooiste park van Amsterdam genieten. Alle seizoenen hebben zo hun mooie momenten, maar ook hun eigenaardigheden. Het Vondelpark is/ zijn de longen van de stad.

Deze mooie oase moet wel beschermd worden zodat het voor de huidige en volgende generatie ook een oase van rust en groen blijft. Hierbij wil ik graag helpen met mijn rol bij Vereniging Vrienden van het Vondelpark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *