Voor een prachtig stadspark, hartje Amsterdam

Drukte-maatregelen in het Vondelpark

Komt u regelmatig in het Vondelpark? Dan heeft u vast gemerkt dat in de afgelopen maanden de kleine ingangen van het park bij mooi weer, in de weekenden en tijdens feestdagen, regelmatig waren afgesloten. De gemeente doet dit om de drukte in het park te kunnen reguleren en zo de kans op verspreiding van het coronavirus te beperken.
Helaas lukte het in de voorbije weken niet altijd om u goed te informeren over de afsluitingen. Op sommige momenten moest er vanwege het mooie weer snel worden gehandeld. De informatie liep er dan soms wat achteraan. Onze excuses hiervoor. We hopen dat voor u de hinder meeviel.
Hoe is de toegang geregeld in de zomerperiode?
Voor de komende zomermaanden hopen we met onderstaande informatie meer duidelijkheid voor u te verschaffen. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft voor de periode van juni tot en met september de volgende aanpak vastgelegd:In het weekend sluiten we de kleine ingangen van het Vondelpark af als het mooi weer wordt en de temperatuur boven de 20 graden komt. Doordeweeks gaan de kleine ingangen dicht bij mooi weer boven de 25 graden. De grote ingangen blijven in deze situaties open.Dat zijn: de Stadhouderskade, Van Eeghenstraat, Emmalaan, Amstelveenseweg, Vondelstraat en sinds 15 juni ook de ingang bij de Kattenlaan.
Bezoekersaantallen
Bij de grote ingangen hangen sensoren, die het aantal bezoekers tellen. Zo kunnen we goed in de gaten houden hoe druk het is in het park. Op aangeven van politie en handhaving nemen we extra maatregelen op momenten dat het te druk wordt. Alleen de hoofdingangen aan de Stadhouders- kade en de Amstelveenseweg blijven in dat geval open. Zo doseren we de toegang. Dat wil zeggen dat er pas weer mensen het park in mogen als eerst mensen het park hebben verlaten. Fietsers leiden we tijdelijk om via een alternatieve route. We willen voorkomen dat we het park vanwege te grote drukte helemaal moeten sluiten.
Ook in het Vondelpark geldt de regel: Houd afstand en vermijd drukke plekken. Alleen samen krijgen we corona onder controle.
Contact
Als u vragen heeft over deze aanpak dan kunt u contact opnemen met de gemeente Amsterdam via het telefoonnummer 14020, via Whatsapp 06 4444 0655 of door een vraag te stellen via het contactformulier op www.amsterdam.nl/contact. Volg ook Twitter en Facebook van stadsdeel Zuid en West.