Huisregels

Het groene hart van Amsterdam ziet er nu prachtig uit. Het Vondelpark voldoet aan alle eisen voor duurzaam en intensief gebruik. Om het verblijf voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, is het belangrijk dat activiteiten geen overlast veroorzaken voor andere gebruikers. Daarom zijn er regels (waar ook op wordt gehandhaafd). Geniet dus van het park, maar houd rekening met elkaar.

Honden mogen loslopen, maar niet overal

In het Vondelpark mogen honden loslopen. Op de speelplaatsen, Schapen- en Koeienweide mogen honden niet komen, evenals de Vondelweide in de periode van 1 april tot 30 september. Zo houden we rekening met zowél het dierenwelzijn (dat honden los kunnen lopen), als met het verlangen van sommige bezoekers om te kunnen recreëren zonder honden in hun directe nabijheid.

Voor hondenpoep zijn gratis zakjes beschikbaar
Bij de ingangen van het park staan houders met plastic zakjes om hondenpoep op te ruimen.

Gooi geen afval in het park

Picknicken, hond uitlaten, wijn drinken, zonnen, voetballen, muziek maken. Mensen doen van alles in het Vondelpark. Daarbij produceren ze behoorlijk wat afval. Medewerkers van Stadsdeel Zuid zorgen er voor dat het hele park dagelijks voor 10.00 uur is opgeruimd en schoongemaakt. Elke dag opnieuw.

Toch is die dagelijkse schoonmaakbeurt niet genoeg. Soms is het Vondelpark een smerige puinhoop. Ruim daarom uw afval op. Overal staan afvalbakken.

Voetballen kan, maar let op

Voor veel bezoekers is het Vondelpark een geliefde plek om te voetballen, vooral op de grote weides. Om slijtage aan het gras en grote kale plekken te voorkomen zijn drie locaties voorzien van gewapend natuurgras. Voor het behoud van dit gras is het gebruik van schoenen met noppen niet wenselijk. Ga vlak na een regenbui niet voetballen op de weides. Daarvan gaat het gras kapot.

Barbecueën mag op twee weides

Barbecueën mag uitsluitend op twee weides die daar voor bedoeld zijn. Deze plekken worden met borden aangegeven. Er liggen tegels om de bbq op te zetten en er staan vuurvaste containers voor het veilig deponeren van uw afval.

Brommen mag niet

Brom- en snorfietsen zijn verboden in het park. Ze vormen een te groot gevaar voor alle andere gebruikers. Bovendien veroorzaken ze geluids- en stankoverlast.

Gebruik de normale toiletvoorzieningen

In het park zijn toiletvoorzieningen bij ’t Blauwe Theehuis, Groot Melkhuis, de Vondeltuin, de Grote Speelvijver en bij het Openluchttheater.

Geef gevonden voorwerpen een kans

Hang gevonden voorwerpen aan het vindhek dat aan het einde van de slurf staat (toegang Van Baerlestraat naast de Vondelbrug). De verdrietige eigenaar zal daar waarschijnlijk als eerste zoeken.