Voor een prachtig stadspark, hartje Amsterdam

Cleanup Day 2020!

Op vrijdag 19 september is de World Cleanup Day 2020! Dit jaar nemen ruim 180 landen deel aan de actie met als gezamenlijke doel: het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil. In Nederland wordt de World Cleanup Day georganiseerd door de Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon. Iedereen die het leuk vindt om samen aan de slag te gaan en schoon te maken in de stad kan zich hiervoor aanmelden. Op deze manier maken we de buurt in een mum van tijd samen weer schoon.

Actie(s) aanmelden
U kunt meedoen aan een bestaande actie maar u mag ook als individu of als groep een opruimactiviteit bedenken en aanmelden. Dat kan hier:
https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/

Opruimmateriaal aanvragen
Maak zoveel mogelijk gebruik van eigen opruimmateriaal. Heeft u dit niet? Dan kunt u via de gemeente materiaal aanvragen en ophalen. Voor meer informatie en het aanmeldformulier ga naar:
www.amsterdam.nl/cleanupday

Veilig opruimen tijdens World Cleanup day 2020
Vanwege het coronavirus wordt afgeraden om in grote groepen op te ruimen. Meer informatie over het veilig opruimen in tijden van corona? Lees hier de preventiemaatregelen:
https://www.worldcleanupday.nl/preventiemaatregelen-ivm-corona/

Coronavirus
Vanwege het coronavirus wordt er nog steeds afgeraden om in grote groepen op te ruimen. Daarom communiceren wij naar bewoners het volgende:
§ Probeer om zoveel mogelijk eigen opruimmateriaal te gebruiken. Heb je dit niet? Vraag dan pas opruimmateriaal aan bij de gemeente Amsterdam
§ Beperk je tot groepen van max. 10 personen (huishoudens uitgesloten)
§ Houd je tijdens een opruimactie aan de voorzorgsmaatregelen die zijn opgesteld in overleg het RIVM, de maatregelen vind je hier:
https://www.worldcleanupday.nl/preventiemaatregelen-ivm-corona/